5 (+1) kihagyhatatlan program a Krisna-völgyi Búcsúban

Egy strandolós nap a Balatonon, egy nap kirándulás Krisna-völgybe – így néz ki a tökéletes családi hétvége programja.

9322236294_520887dbb8_o

Július 17-19. – ezen a különleges nyári hétvégén jubilál a Krisna-völgyi Búcsú. Idén 20. alkalommal rendezik meg a Krisna-hívők hazánk legnagyobb indiai fesztiválját, ahol mindig főszerepet kap az egészséges életmód.

Bár a programok száma szinte végtelen és az a tapasztalat, hogy egyetlen nap sohasem elég a Búcsúból, mégis van néhány kiemelt érdekesség, amit csak itt és csak ekkor láthatnak az érdeklődők. Mi az, amiért mindenképp érdemes Somogyvámosra látogatni?

 

  1. Bocik mellett lovak is: A Búcsúban kiemelt vendégünk lesz Boros Liliána érmes fogathajtó, aki 9-12 óráig kocsikáztatással, 15-18 óráig pedig lovas bemutatókkal és lovagoltatással várja a vendégeket.
  2. Kézműves falu: Több mint 20 kiállító érkezik idén a Búcsúba, együtt egy kisebb mesterségek ünnepét rendeznek az ökofaluban. A hagyományos mesterségeket kovács, fazekas mester, papírmerítő, fafaragó, hímző és csipkeverő, üvegfestő, csuhéfonó, ruhakészítő, kosárfonó, stb. adja át.
  3. Gyermekprogramok: A Búcsúban kiemelt figyelmet kapnak minden évben a gyermekek. A hagyományos falusi játékokban bővelkedő játszótér mellett boci-simogató, gyermek kézműves foglalkozások, henna- és arcfestés, szalma labirintus valamint szalma-ugrálóvár várja a fiatalokat.
  4. Fókuszban a természet: A XX. Krisna-völgyi Búcsú kiemelt témája a környezetvédelem, érdemes megtekinteni az Öko Portát, ahol a hagyományos mezőgazdaság és önfenntartás alapvető elemeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A környezeti témájú előadások mellett betekinthetünk a biokertészetbe és a frangipáni virágkiállításra is. A gyönyörű természeti környezetben pedig kisvasúttal és ökrös fogattal is közlekedhetünk. Legérdekesebb mégis, hogy Csandrával, egy helyi szerzetes háziasszonnyal bepillanthatunk a bio háziszerek elkészítésének titkaiba.
  5. Védikus esküvők: Minden évben a Búcsú fénypontja a két indiai védikus esküvő, amelyek szombaton és vasárnap déltől tekinthetők meg a színpadon. Az esküvőket tradicionális indiai zene és hagyományos tűzceremónia kísér, amelyen a részvétel rendkívül áldásos. A párok- indiai szokáshoz híven – szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt menyegzőjükre.
  6. (+1): A Búcsúban ismét találkozhatok a HarmoNet által támogatott bocikislánnyal, Kumárival, aki tavaly óta már szép, érett felnőtté vált. A Krisna-völgyi erőszakmentes tehéngazdálkodás figyelemre méltó kezdeményezés, hiszen felhívja a figyelmet arra, hogy a tehén, aki tejével táplál, a barátunk és segítőnk, akiről cserébe idős korában is kötelesek vagyunk gondoskodni – levágása minden körülmények között megengedhetetlen. A helyi gazdaságot Gosalának, vagyis Tehénvédelmi Központnak nevezik. Aki úgy képzeli, hogy a tehenészet egy koszos, fullasztó hely, annak érdemes meglátogatnia a komplexumot a Búcsúban!

A XX. Krisna-völgyi Búcsút a meleg ellenére sem érdemes kihagyni, legfeljebb tegyünk be egy napernyőt a hátizsákba.

Letölthető programfüzet: kattintson ide

Autóbuszok Pécsről és Budapestről: információ


Leave a Reply