Gasztro-kalandozások a Búcsúban, avagy milyen Krisna-völgy íze?

prasziA Krisna-völgyi Búcsú minden évben számos programot tartogat az érdeklődőknek, de tagadhatatlan tény, hogy újonnan érkező vendégeink számára az indiai tradícióban a legérdekesebb Krisna-völgy konyhaművészete. Itt ebbe is bepillantást nyerhettek – mesterszakácsaink már készülnek!

A gasztronómia legfőbb helyszíne a Búcsúban a hatalmas Étterem sátor a Góranga téren, vagyis a templomépület előtti területen. Az étteremsátorban minden nap más főételeket, zöldségszószokat, szabdzsikat kóstolhattok. Minden nap elérhetőek a frissen sütött csemegék, szamószák és pakórák, a különféle könnyebb vagy nehezebb édességek, valamint a Krisna-völgyi Pékség helyi búzából és más különleges gabonákból készített finomságai.

Az ételekről jó tudni, hogy hús-, hal- és tojásmentesek – így a melegben emiatt sem kell aggódni. A legtöbb édesség vegán (tehát még tejterméket sem tartalmaz), míg néhány sütemény helyi, erőszakmentes forrásból származó tejtermékkel készül. A különféle gluténérzékeny és más élelmiszerallergiás vendégeink is bőven találnak maguknak allergénmentes finomságokat. A rántott zöldségek pl. tojás nélkül, csicseriborsó lisztből készült bundában sülnek ki. A hagyományos indiai ételek mellett a magyaros, hazai vegán zöldségkonyha, és a melegben jóleső, könnyű mediterrán konyha remekei közül is válogathatnak.

A Búcsú más területein kisebb büfé pontok üzemelnek, így pl. a tehenészet melletti Bio Büfé, valamint a nagyon kedvelt szabadtűzi konyha, ahol lepényeket és más egyszerű, nyílt lángon pirult csemegéket fogyaszthattok. A Búcsú kedvelt édessége a forróságban a kézműves fagylalt. Kertészetünkben vásárolhatók helyi biozöldségek és -gyümölcsök is, akár a nyers ételek szerelmeseinek, valamint apiterápiás és más méhészeti termékek, mézek is elérhetők.

A háromnapos Krisna-völgyi Búcsú a hétvége legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának ígérkezik. Várunk Somogyvámoson július 17-18-19-én!

Letölthető programfüzet: kattintson ide

Autóbuszok Pécsről és Budapestről: információ


Leave a Reply