Hennaművészek a Krisna-völgyi Búcsún!

A Búcsún ismét találkozhattok Krisna-völgy hennaművészeivel! Személyesen látogat el hozzánk idén is a The Henna Grove hennása, Nisanta.

Nishanta 9 évnyi angliai önkénteskedés során ismerkedett meg ezzel a művészettel, miután indiai hölgyek időről-időre hennamintákkal díszítve jelentek meg az ottani templomban.

540_12717619_641399552675546_5605082369753235430_n

Nagyon megtetszett, és amikor első gyermekem megszületett, elkezdtem én is hennázni, először a barátaimat, aztán a Krisna Völgybe látogató vendégeket, de ma már mások is sokszor megkeresnek. A hennázás a gyerekek mellett elsősorban kikapcsolódás és relaxációs technika volt számomra. Most pedig boldog vagyok, hogy olyan dologgal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek.“-Nisanta

Tudtad?

A henna egy gyógynövény, amely forró területeken terem. Indiától Afrikáig ismerik és használják. Minden területnek saját motívumvilága van. A kiszárított növényt porrá őrlik és illóolajokkal, illetve vízzel vagy citromlével pépet kevernek belőle, amely barnára színezi a bőrt. Hajfestésre és gyógyászati célra is használják.

540_P1010751

Milyen színű hennák vannak?

A henna mindig vörösesbarna nyomot hagy. Sokan keresnek „fekete hennát”. Sajnálom, hogy ennek használata még ma is elterjedt, hiszen attól fekete, hogy PPD-vel megszínezik. Ez azonban nagyon ártalmas anyag, mely a rá érzékeny személyeknél égési sérüléshez hasonló, maradandó nyomot hagyhat a bőrön. Én csak természetes alapanyagokat használok, a hennapépet magam keverem ki, mert nemcsak az esztétikát, hanem a megbízhatóságot és biztonságot is nagyon fontosnak tartom. Még előre bekevert hennapasztát sem veszek, mert a henna romlékony. Ha hónapokig áll egy bolt polcán és még mindig fog, biztos, hogy nem tiszta.

Divatosak még egyéb színes minták is, ezeknek azonban csak a motívumvilága hasonlít a hennáéhoz, valójában egyszerű testfestékkel készülnek. Nagy részük az első kézmosásig marad fenn.

540_BHCround1

Milyen programokon találkozhatnak veled a henna kedvelői?

A legközelebbi természetesen a Krisna-völgyi Búcsú. A Búcsúnak a hennázás csak egy kis szeglete. Sokan egész hétvégére jönnek, hiszen annyiféle program van, hogy szinte lehetetlen egy nap alatt a végére érni: reinkarnációs szerepjáték, meditációs ösvény, valóságsátor, indiai esküvő és még sorolhatnám. Az idei év újdonsága az indiai szépségszalon. Minket is ennek a közelében, a színpad előtti kis téren találhatnak meg, de több helyen is lesznek hennafestők.

Akik pedig szeretnének megtanulni hennázni, azokat szeretettel várom Augusztus 13-14-én tartott hennafestő tanfolyamomra. Részletekért kattints ide!

Idén először a művésznő saját tervezésű hennamintákkal díszített jógaruháit is megvásárolhatjátok a Búcsúban!

Nisanta munkáit megtekinthetik The Henna Grove nevű Facebook oldalán, ahol a tanfolyamról is találnak információkat.

 


Leave a Reply