Programok

MEGJELENT A 2018-AS PROGRAMFÜZET! 
Az alábbi képre kattintva belelapozhatsz Te is!


 

A Krisna-völgyi Búcsú programhelyszínei

Az idei évben még több érdekességgel várunk Téged és családodat!

A menyasszonyt barátnői kísérik az esküvőre a Krisna-völgyi Búcsúban

A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet részed.

A Kérdezz-felelek sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.

Puri azaz indiai lepénykenyér készítés a Krisna-völgyi Búcsú Valóság-showjában

A nagy sikerű Krisna-völgyi Valóságshow idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így ha belépsz, megtudhatod, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánlunk ételt Krisnának a házi oltáron. Ne hagyd ki!

Régóta szeretnél jógázni, de félsz a kicsavart és kivitelezhetetlen mozdulatoktól? Netán már jártas vagy a jóga művészetében, és szeretnél új gyakorlatokat is megismerni? Vagy elfáradtál a jövés-menésben, és nem bírja már a derekad az újonnan vásárolt ajándékok cipelését? Vár a jóga és masszázs-sátor!

Hennázás a Krisna-völgyi Búcsúban

Tetszik a Krisnás lányok „sminkje”? Netán a henna szerelmese vagy? Vár az arcfestő és henna-sátor, csak bírd kivárni a sort.

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért  a főtéren 1000 nm-es, 500 férőhelyes szabadtéri étterem várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel, és Mahádzsana Dásza, a Paprika TV-ből jól ismert szakács főzőshowjával.

Vendégek a templomban a Krisna-völgyi Búcsú idején

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehetsz. Mindenképp nézd meg, hiszen itt vár a Farm életének „középpontja”: az oltáron álló Isteni pár.

A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetnek majd el, a könyves sátorban pedig megtalálhatod a védikus irodalom remekeit.

Biogazdálkodás iránt érdeklődők a Krisna-völgyi Búcsúban

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézd meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket!

Általános iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthatsz, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy Krisna-hívő kisdiák napja az iskolában!

Iskola Krisna-völgyben

A Tehenészet felé vezető úton is igazi kalandok várnak: a nagysátrat és a kézműves falut, valamint a gyerekprogramok helyszíneit összekötő kellemes sétaút alatt sok-sok kereskedő változatosabbnál változatosabb portékáit találhatod majd meg egy helyen!

A vásársoron találhatsz majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, és sok minden más érdekességet is, sőt, már itt is találkozhatsz kézművesekkel.

Kézműves kirakodóvásárrészlet a Krisna-völgyi búcsúban

A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei, ez a környék igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót!

Újszülött kisbika a Krisna-völgyi tehenészetben

Ha már nem vagy gyerek, talán akkor is nagy élmény lehet megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

Bocisimogató a Krisna-völgyi Búcsúban

A hatalmas kavalkád azonban a Tehenészet melletti, kisebb hegyen álló pavilon, Nandagráma körüli területen teljesedik ki: a kicsik az idei évtől nem a játszótér mellett élvezhetik a gyerekprogramokat, hanem itt, a bocik közelében, de természetesen a játszótér is nyitva áll majd előttük.

Itt kapnak majd helyet azok a kézművesek, akik gyerekeknek szóló alkotásokat készítenek, és őket is szívesen bevonják a munkálatokba.Amíg a gyerekek új hobbit választanak maguknak, a szülők, – ha kíváncsiak a keleti főzőtudományok praktikáira – egy ősi indiai konyha miliőjében sajátíthatják el a szabadtéri, agyagtűzhelyen történő főzés csínját-bínját, és ha megéheznek, meg is kóstolhatják újonnan szerzett tudományuk gyümölcsét.

Hagyományos indiai tűzhelyen való főzés a Krisna-völgyi Búcsúban

Persze ha még nem sikerült elsőre a mesterfogás, akkor sem marad éhen a vendég, mert itt is várja majd az „éhezőket” egy kisebb bio-büfé.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

Íjjászkodás a Krisna-völgyi Búcsúban

Ha elfáradtál, vagy ha érdekelnek az egészséges életmódról, valamint Krisna-völgy, és más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal vár a Gondolat-kiállítás sátra.

Természeten ezeken kívül még sok-sok meglepetés vár Rád és kedves családodra, s hogy ezeket meg is örökíthesd, ne felejtsd otthon a fényképeződ, kamerád 🙂