Programok

Krisna-völgyi Búcsú

július 19.-21.

3 napos családi élményfesztivál

ÚJDONSÁGOK:

Hogyan élnek a Krisna-völgyiek? Házlátogatás a faluban.

Ha szeretnél belelátni,

hogyan élünk a hétköznapokban,

hogyan néz ki egy Krisna-völgyi lakóház belülről,

hogyan végezzük mindennapi teendőinket,

honnan és hogyan jutottunk el oda, ahol most vagyunk,

Látogass meg bennünket! Ízelítő:

Isten albérlői

TV nélkül boldogan

természetes erőforrásokra támaszkodva

egyszerűen, elégedetten

 

A Holi, más néven Színek Fesztiválja egy több napon át tartó hindu tavaszköszöntő ünnep, ami a Farsanghoz hasonló vidám hangulatának köszönhetően már Amerika és Európa számos országában is egyre népszerűbb. Az emberek ilyenkor tarka festékporral, vagy festékes vízzel szórják és locsolják le egymást, illetve gyakran raknak ünnepi máglyát is a rossz szellemek elűzése érdekében.

A Holi pénteken lesz megtartva, hozz magaddal olyan ruhát, amit nem sajnálsz, és állj be velünk a Színek Fesztiváljába. A buli végén a sok festéktől magadra sem fogsz ismerni!

Őskohász bemutató

Dr. Thiele Ádámmal, a BME adjunktusával.

Somogy megyében már a X. században jelentős vaskohászat folyt (Somogyfajsz, Somogyvámos, Bogát, stb.). Őseink az avaroktól sajátították el a bucakemencékben történő vas előállításának módszerét. Most korhű módon bemutatjuk, hogyan készítették őseink 1.000 évvel ezelőtt ezen a helyen a vasat.

Szombat – őskohó építése, kiszárítása

Vasárnap – vasoxid kohósítása, kohó kibontása, az izzó vas tömörítése, kovácsolás

 


Szövés, fonás bemutató és vásár!

Tudod, hogyan kell tilolni, gerebenezni, szálat fonni és szőni, gyapjút kártolni, valamint karkötőt, táskát és szőnyeget készíteni? Gyere és csináljuk együtt.

 

TOVÁBBI PROGRAM HELYSZÍNEK

A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok. Immár hagyománnyá vált Kövi Szabolcs fuvolaművész szombati koncertje.

A tradicionális indiai védikus esküvő a 3 napos Búcsú egyik leglátogatottabb programja. Fontos tudni, hogy a szertartás valódi ceremónia, melynek elemei nagyon különleges jelentéssel bírnak. A védikus kultúrában sok apró részletre figyelnek a tartós és jó házasság érdekében. És mik ezek a részletek? Megtudhatjátok szombaton és vasárnap, 12:00-kor a színpad sátorban!

A Bölcsesség szigete egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre. Reinkarnációs szerepjáték, és a nagy sikerű Krisna-völgyi Valóságsátor. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így ha belépsz, megtudhatod, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilak jelet a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánlunk ételt Krisnának a házi oltáron.

Régóta szeretnél jógázni, de félsz a kicsavart és kivitelezhetetlen mozdulatoktól? Netán már jártas vagy a jóga művészetében, és szeretnél új gyakorlatokat is megismerni? Vagy elfáradtál a jövés-menésben, és nem bírja már a derekad az újonnan vásárolt ajándékok cipelését? Vár a jóga és masszázs-sátor. vagy a pelenkázó és pihenő liget.

A mantra meditációs ösvény is igazi feltöltődést, relaxációt ígér, na meg egy oklevelet, ha végigjárod az ösvényt.

A Szépség Szigeten száriba öltözhetsz, indiai ékszereket próbálhatsz, és mindenképpen fotón is örökítsd meg, hogy néznél ki indiai hercegnőként. Ehhez még segítséget nyújtanak az arcfestő és hennafestő művészek is.

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes szabadtéri étteremsátor várja az ínyenceket a Krisnás konyha ízletes remekeivel. Ezen kívül lesz még magyaros Büfé, indiai látványkonyha, és a tehenészek konyhája.

 

Az indiai Szentély a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetnek majd el, a könyveink között pedig megtalálhatod a védikus irodalom remekeit.

Biokertészetbe is ellátogathatsz, ide egész nap indulnak szakvezetések.

Általános iskolánkba is bepillanthatsz, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy Krisna-hívő kisdiák napja az iskolában! Tanárok tartanak bemutatókat az itteni oktatási módszerekről, gyerekeknek pedig egész napos kézműves foglalkozások, bűvész bemutató stb

A vásársoron Krisna-völgyi termékeink, indiai ajándéktárgyak, füstölők, ruhák, vegyszermentes kozmetikumok és tisztítószerek, ékszerek, ásványok, és sok minden más érdekesség vár.

A Tehenészet élmény lehet kicsik és nagyok számára is. Megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel mind-mind felejthetetlen élményt ígér. Ha szerencsés vagy, még a tehénfejést is végigkövetheted.

A rendezvény területét kisvasúttal, vagy ökrös szekérrel is bejárhatod.

Részletes programot itt találsz:

www.bucsu.krisnavolgy.hu

[email protected]

30/4363-900