Te is látogasd meg a tehenészetünket!

Szeretnénk bemutatni Neked a XVII. Krisna-völgyi Búcsú tehenészetben (Tehénvédelmi Központ) megrendezésre kerülő programok közül néhányat.

  • Mik azok a dolgok amiért érdemes meglátogatni ez a helyszínt is?

Íme:

Terveink szerint egy valódi ökrös járgányt építenénk és üzemelnénk be a Búcsúra, valamint végleges helyére kerülne a járgány és malomház is.

Mire jó egy ökrök által hajtatott járgány?

Gépeket forgatnánk meg róla: egy cséplőgépet és egy gabona darálót, plusz elsőként egy kalmárrostát alakítunk át járgányos hajtásra. Így a Családoddal a hajdani hagyományos földműves életmód és terményfeldolgozás mozzanatait is megtekintheted…

Idén a boci simogató és különböző fajtájú tehenek bemutatása, szintén a járgánynál lesz megtalálható. Délutánonként 15 órától pedig a tehenek karámjában, kézi fejés show-t tartunk!

Mindezek alatt az istállóban rendszeres körbevezetést a Tehénvédelmi Központunk részletes bemutatását tartjuk, miközben az újszülött kisborjút is megszemlélhetitek az istálló, külön erre a célra elkülönített részében.

A tehenészet előtti téren egy szabadon látogatható kiállítás keretében fogjuk bemutatni a felújított, állati erővel vontatott gépeket és a régi mezőgazdasági eszközöket is.

  • Sokak kérdezték: vannak-e olyan bioterményeink amiket esetleg a helyszínen megvásárolhatnak?

Jó hír, hogy igen a tehenészetben megtermelt termények vásárát idén is megrendezzük, amely során különféle teljes őrlésű liszteket, frissen sajtolt olajakat és biovetőmagokat is beszerezhetsz!

Üdítőként pedig, frissen facsart búza és árpafű lé lesz kapható a shopban…

Jó csemegézést kívánunk Neked és a Családodnak is a programjaink közül!

Fontos: Ne feledd magaddal hozni otthonról a fényképeződ 🙂


Leave a Reply