Tehenek a kifutón! Mezőgazdasági gépek kiállítása a Búcsún!

Bemutatkoznak fajtiszta teheneink és megtekinthető lesznek az ökörvontatású mezőgazdasági gépek kiállítását is!

A Búcsú mindhárom napján 16:00-ra meginvitáljuk Önöket is egy tehén fajta bemutatóra, ahol kifutóra lépnek a központunk fajtatiszta képviselői!

540_Szepesi_Julianna_IM_9063

Vajon, hány fajta tehén van a fenti a képen? (A fotót köszönjük Szepesi Juliannának)

Krisna-völgyi tehenészetünkben 5 fajtatiszta és 3 keverék fajtával találkozhatnak. Megismerhetjük a magyar szürke, magyar tarka, svájci barna, alpesi borzderes és zebu különféle ismertető jegyeit. Mindegyikük gyönyörű, és igazi élmény, mikor a laikus szem is felfedezi a fajták közötti különbséget. Innen már csak egy lépés, hogy igazán megismerjük gyönyörűséges állatainkat, és akár egyedi jellemzőik alapján nevükkel is tudjuk őket azonosítani.

Íme egy kis ízelítő…

Pártha

 

A képen láthatják egyik fajtatiszta ökrünket, Párthát, aki már nyugdíjas korban van, de korához képest nagyon jól tartja magát. Magyar tarka fajtába tartozik. Szerintem gyönyörű….

Nandi

 

Különlegessége központunknak Nandi, aki egy franciaországi állatkertből került hozzánk és egy indiai szarvasmarha fajta, a Zebu képviselője. Nandi sok jó tulajdonságáról is hallhatnak majd a Búcsú mind 3 napján 16:00-kor a tehén fajta bemutatón!

540_DSC_2463

 

A Tehénvédelmi központunk /Gosala/ mellett megtekinthető lesz az ökörvontatású gépek kiállítás is.
Bemutatásra kerül például a lovas-ökrös kasza, ökrös szervestrágyázó, talajról meghajtott széna feladó, ökör vontatású hamster (szénagyűjtő), szénaforgatók, ekék és sok egyéb érdekesség.

 

Várjuk Önöket is a Krisna-völgyi Búcsún!

Jegyinformációk itt!


Leave a Reply