Tűzdelt Pakora

Bundában sült tűzdelt zöldségek
Gyakorlatilag valamennyi zöldségféléből készíthető pakora, mégis a tűzdelt pakora a legnépszerűbb.

Hozzávalók:
225 g sárgaborsó liszt vagy csicseriborsó liszt
2 kávéskanál õrölt koriander
2 kávéskanál õrölt római kömény
1 1/2 kávéskanál kurkuma
1/4 kávéskanál hing
csipetnyi őrölt bors
2 kávéskanál só
250 ml hideg víz
padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, magozott oliva bogyó, tofu kocka, ananász szeletek
növényi olaj a sütéshez

A sárgaborsó vagy csicseriborsó lisztet elkeverjük a fűszerekkel. A lisztes keveréket fokozatosan a vízzel
csomómentesre keverjük és 10-15 percig pihentetjük. Akkor jó a tészta, ha sűrűbb palacsintatészta állagú, és a
belemártott kanálról lassabban folyik le. Közben megmossuk és felvágjuk vékonyabb szeletekre a zöldségeket,
és egyenként felhúzzuk egy fa nyárspálcikára vegyes sorrendben. Az elkészült nyársakat a tésztába mártjuk, a
felesleget hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a felforrósított olajban arany barnára sütjük. Ügyeljünk, hogy a
zsiradék ne legyen túl forró, másképp belül nyers marad a pakoránk.

Sok sikert kívánunk az elkészítéshez!