Valóságshow szereplő is lehetsz :-)

A Krisna-völgyi Búcsúban végre igazán beleláthatsz a mindennapjainkba 🙂

Kicsit furcsállod, miért választ valaki a szokványos modern élettől eltérő életformát? Néha talán irigykedsz, vagy csak kíváncsi vagy? Hát, ha csak a móka kedvéért is, de talán jó lenne más bőrébe bújni néha, nem?

A Krisna-völgyi Búcsúban most mindezt kipróbálhatod! Valóság-sátrunkban magadra öltheted a Krisna-hívők tradicionális indiai viseletét, a szárit és a dótit. A szári különösen kedvelt öltözék, tulajdonképpen egy hosszú (kb 4-5 méteres) lágy esésű anyag – általában pamut vagy selyem – gyönyörű színekben és mintákkal. Minden hölgynek jól áll, nem számít hány éves, milyen magas! Nagyon szép és nőies, sok híresség, még Madonna is kipróbálta. Persze mifelénk ez mindennapos ruha, szorosan hozzátartozik a nagyon ősi gyökerekig visszavezethető vallásos kultúrához.

A következő lépés a tilak-festés. A tilak szent helyről, általában a Gangesz partjáról származó agyból készül. Egyfajta szimbólum ez, amelyet a homlokunkon viselünk, s a lélek Istenhez fűződő örök, elválaszthatatlan kapcsolatát fejezi ki. Ha egy hölgynek piros pötty is látható a szemöldöke között, akkor tudhatjuk róla, hogy férjezett már.
Ezután következik a meditáció, ami nem is olyan nehéz. Mindenki kap egy imaláncot – japa lánc a neve, és 108 fagolyóból áll – s ezen számolva ismételjük a Haré Krisna Maha Mantrát:

Haré Krisna Haré Krisna
Krisna Krisna Haré Haré
Haré Ráma Haré Ráma
Ráma Ráma Haré Haré

A mantrázás nagyon megnyugtatja az embert, s a szívünket megtisztítja minden rossz tulajdonságtól 🙂


Ezután azt is megtudhatod, milyen egy Krisna-hívő család házi oltára, s te is felajánlhatsz egy finom indiai füstölőt Krisnának. Ám ezzel a móka még nem ért véget! Purit, azaz indiai lepény-kenyér készítést is megtanulhatsz, saját magad megsütheted és a végén ezt is felajánlhatod Krisnának az oltáron.

Ebben a valóságshow-ban nincsenek rejtett kamerák, viszont beleképzelheted magad a lelki életet élő Krisna-völgyi lakók, vagy akár egy szerzetes mindennapjaiba. Hiszen azt már tudjuk, milyen az üzletemberek, hírességek vagy a politikusok élete, de milyen lehet a lelki önmegvalósítás útja szerint élni?

  • Az elmúlt év valóságshow képei: ITT

Várunk, próbáld ki Magad 🙂


Leave a Reply